Fidesz: Gyurcsányék nyolc év alatt csak 23 500 forinttal emelték a minimálbért

A Demokratikus Koalíció azt ígéri, hogy ha kormányra kerül, akkor adómentessé teszi a minimálbért.

Bodnár Zoltán, a DK politikusa online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy továbbra is Magyarországon "tombol" Európa legmagasabb inflációja, aminek következtében tovább zuhan a fizetések reálértéke.

Hangsúlyozta, hogy az EU-n belül már csak a bolgár minimálbér alacsonyabb a magyarnál, itthon mégis ugyanakkora személyi jövedelemadó sújtja a legkisebb béreket, mint a "milliárdosok jövedelmét".

Ha az állam megadóztatja a minimálbért, azzal éppen olyan igazságtalanságot követ el, mintha engedné, hogy a vállalatok tetszés szerint egyre kisebb és kisebb fizetést adjanak a dolgozóiknak - jelentette ki Bodnár Zoltán.

Gyurcsányék nyolc év alatt csak 23 500 forinttal emelték a minimálbért - közölte a Fidesz Bodnár Zoltán nyilatkozatára reagálva az MTI-vel.

A Fidesz az ellenzéki politikusnak azzal az ígéretével kapcsolatban, amely szerint kormányra kerülve adómentessé tennék a minimálbért, úgy fogalmazott: "azok a Gyurcsányék beszélnek, akik nyolcéves kormányzásuk alatt mindössze 23 ezer 500 forinttal emelték a minimálbért, a közszféra dolgozóitól elvettek egyhavi bért és agyonadóztatták a fizetéseket".

A nagyobbik kormánypárt kiemelte: 2010 óta több mint háromszorosára emelkedett a minimálbér, emelkednek a bérek, béremeléseket hajtottak végre a közszférában is, háborús időkben is megvédik a munkahelyeket, valamint a családi adórendszert és benne Európa egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját.

"A dollárbaloldal ezek egyikét sem támogatta, a tavalyi kampányukban még a minimálbér eltörlését akarták" - olvasható a Fidesz közleményében.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !