A zebrán ütöttek el egy kiskorút Esztergomban (videó)

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki a zebrán átkelő gyalogost ütötte el, mert az átkelőhelyhez közeledve sem lassított a gépkocsival.

A vádirat szerint a szlovák állampolgárságú nő 44-50 km/óra közötti sebességgel vezette a személygépkocsit Esztergom lakott területén a kijelölt gyalogos-átkelőhely irányába. Ezen az útszakaszon a megengedett legnagyobb sebesség 40 km/óra. Ezzel egy időben a zebrán átkelésre várakozott kiskorú sértett. A sofőr nem lassított a zebrához közeledésekor, ezért nem észlelte időben az elsőbbséggel rendelkező, azonban az úttestre váratlanul lelépő sértettet, aki kerékpárját maga mellett tolva  kívánt átkelni

A sofőr akkor vette észre a sértettet, amikor a gyalogos az úttestre lépett, ekkor már késedelem nélkül fékezett, eközben elütötte őt. Az ütközés miatt a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, ennek tényleges gyógytartama 3 hónap.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a nővel szemben pénzbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el a közúti járművezetéstől.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !