Három Top 50-es körözött férfit fogott el a rendőrség

A hajdú-bihari rendőrök több társszervvel is együttműködve, három Top 50-es körözött férfit fogtak el, akik Spanyolországban, Ausztriában és Magyarországon bujkáltak - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A három férfi Hajdú-Bihar vármegyében elkövetett adócsalások miatt kapott több év letöltendő szabadságvesztést. Az ítélethirdetést követően szöktek meg a rájuk kiszabott büntetés elől, és ketten magyar okmányaik helyett hamis román iratokkal bujkáltak. Az elfogásukra a büntetésük elévülése előtt két évvel került sor.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság nyomozói szoros együttműködésben a társszervekkel rendőrkézre kerítették a három körözött férfit. J. Györgyöt 2023. április 14-én Egerben fogták el az Agria Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival. Sz. Zoltánt Spanyolországban a helyi hatóságok kapták el, majd a NEBEK Interpol Iroda segítségével hazaszállították. Ők ketten megkezdték szabadságvesztésük letöltését. Társukat, P. Lászlót a KR Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya Bécsben találta meg október 20-án, jelenleg kiadatási őrizetben van.

Elfogásuk újabb jó példa arra, hogy a rendőrség még a hosszú ideje bujkáló, és feltehetően külföldön rejtőzködő körözöttek felkutatását sem adja fel. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !