Hárman életüket vesztették a Tolna vármegyében történt balesetben

A Szekszárdi Járásbíróság tárgyalást tartott abban a büntetőügyben, melyben az ügyészség kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a vádlottat. 

A vádirat szerint a vádlott éjszakai látási viszonyok között a 6235-ös számú mellékúton Tengelic irányából Szedres irányába közlekedett egy mezőgazdasági vontatóból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel. 

A vádlott a 6235-ös számú mellékút és a 631-es számú főút kereszteződéséhez érve az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról a 631-es számú főúton Jánosmajor irányából az M6-os autópálya irányába 115-120 km/óra sebességgel haladó személygépkocsinak. A balesetet megelőzően a személygépkocsi tompított világítással haladt, a jobb oldali lámpatestben azonban csak a helyzetjelző működött. A vádlott a járműszerelvénnyel megállás nélkül az útkereszteződésbe hajtott. Ennek következtében a személygépkocsi a járműszerelvény vontató jobb hátsó kerekének és vonószemének ütközött. A baleset következtében a személygépjárműben utazók közül hárman életüket vesztették, a gépjárművezető pedig súlyosan megsérült. A vádlott a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A balesetet megelőzően a személygépkocsi vezetője és utasai nem használták a biztonsági öveiket.

A járásbíróság a tárgyaláson tanúkat hallgatott meg, azonban az ügyben további bizonyítás lefolytatása szükséges, ezért a bíróság a tárgyalást – szakértői bizonyítás lefolytatása céljából – elnapolta.  (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !