Kölcsönkért mobiltelefonnal utalt 19 millió forintot ismerőse számlájáról a sajátjára egy budapesti férfi

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitánysága információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett, valamint lopás vétség miatt folytatott nyomozást.

A gyanú szerint egy férfi két nő társaságában italozott ismerősével annak újbudai lakásán. Elkérte a sértett mobiltelefonját, hogy zenét tudjanak hallgatni róla, de elvitte a készüléket, és azzal három részletben 19 millió forintot utalt a tulajdonos számlájáról a magáéra. A bűncselekmény elkövetését segítette, hogy a telefonra beállított netbank belépési kódja megegyezett a készülék feloldókódjával.

A XI. kerületi rendőrök a feltételezett elkövető számlájáról több mint 18 millió forintot tudtak lefoglalni, amit visszaadtak a sértettnek. A bűncselekményekkel gyanúsítható férfi körözését tavaly augusztus 25-én rendelték el. B. Loránd március 29-én egy másik ügyből kifolyólag jelent meg az V. kerületi kapitányságon, ahol a rendőrök elfogták.

Az újbudai nyomozók a férfit információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett, valamint lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. B. Loránd a bűncselekmények elkövetését beismerte, azonban érdemi vallomást nem tett. A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat átadták az ügyészségnek.

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online térben elkövetett csalások felderítésére. Az ilyen bűncselekmények megelőzésével kapcsolatban hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.​

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !