Egy 32 éves budapesti nő több idős, és mentálisan beteg férfit becsapott, hogy tőlük pénzt és mobiltelefonokat szerezzen

A kőbányai nyomozók vádemelési javaslattal zárták le az idős férfiak pénzét kicsaló nő ellen folytatott nyomozást.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy 32 éves, budapesti nő több idős, és mentálisan beteg férfit becsapott, hogy tőlük pénzt és mobiltelefonokat szerezzen.

Egy idős férfi tett feljelentést 2021 januárjában a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitányságán, mert egy nő többször kért tőle kölcsön pénzt, aminek a vége az lett, hogy a bankszámláján lévő több mint 1 millió 100 ezer forintját kicsalta.

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a nő egy másik férfit – annak mentális betegségét kihasználva – több nagy értékű mobiltelefon és előfizetés megvásárlására vett rá, összesen több mint 1,3 millió forint értékben.

A beszerzett adatok alapján J-né D. Julianna 2019-ben egy X. kerületi intézmény előtt megismerkedett egy szintén idős férfival, akinek felment a lakására, majd a sértett figyelmetlenségét kihasználva ékszereket és pénzt lopott onnan. Ezt követően a nő szerelmet színlelt a férfi irányába, aki a gyanúsítottnak mobiltelefonokat, előfizetéseket és tableteket vásárolt, valamint különböző okokra hivatkozva többször pénzt kért tőle és a fiától, illetve 2020 januárjában kilopta a sértett pénztárcájában lévő összeget.

A BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányságon a 32 éves nőt csalás bűntett és lopás vétség gyanúja miatt hallgatták ki. A nő nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését. A rendőrök az eljárást befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.​

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !