74 millió forinttal károsította meg testvérét egy férfi Soltvadkerten

Egy 27 éves férfi – két társával – 74 millió forinttal károsította meg a bátyját. A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát, és megküldték az iratokat az ügyészségnek.

Bejelentést tett a rendőrségre egy soltvadkerti férfi, miszerint valaki betört az otthonukba, amíg a feleségével virrasztás miatt távol voltak. A tolvaj az ingatlan hátsó ablakán jutott be a házba, betörte az ablaküveget, majd 74 millió forintot zsákmányolt. A jelentős összeg a bejelentő idősebbik fiának a tulajdona volt, amit a férfi pénzkazettákban rejtett el a szüleinél még szeptemberben.

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók tanúkat hallgattak ki és kamerafelvételeket elemeztek, így megtudták, hogy a tolvaj személygépkocsival érkezett a helyszínre. A részletes nyomozati munka eredményeként pedig hamarosan fény derült arra is, hogy három férfi gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével; egyikük a sértett testvére, aki látta, amint bátyja elrejti az értékeit. Az öcs akkor eszelte ki a lopást, amikor megromlott közte és fivére között a kapcsolat, és a bűnelkövetésbe bevonta két ismerősét is.

A 27 éves férfi – azért, hogy ne keverje magát gyanúba – a szüleivel virrasztott a bűncselekmény idején, a betörést 31 éves társa követte el. Az autót a banda harmadik, 40 éves tagjának bevonásával intézték.

A sértett nem élt magánindítvánnyal rokonával szemben, akit ezért tanúként hallgattak ki. Társait a lopás miatt vették őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatásukat. A nyomozók úgy sejtik, hogy a trió legidősebb tagjának a felesége is tudott a bűncselekményről, sőt, segédkezett a zsákmány elrejtésében, ezért őt is kihallgatták. A gyanúsítottaknál kutatást tartottak, azonban nem találták meg a több tízmillió forintot. A rendőrök a vagyonvisszaszerzés érdekében nagy értékű személygépjárműveket, ingatlant és ékszereket foglaltak le. Az ügy vizsgálatát a napokban fejezték be, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !