Szigorú ítélet született a „loverboy” ügyében

A Fővárosi Törvényszék 11 év fegyházbüntetésre ítélt egy férfit, akit többek között emberkereskedelem bűntettével vádolt meg az ügyészség, miután bántalmazott és prostitúcióra vett rá nőket. A döntés nem jogerős.

A Fővárosi Törvényszék azt közölte az MTI-vel, hogy az ítélet szerint az elsőrendű terhelt - a másodrendűvel fennálló élettársi kapcsolata ellenére - rendszeresen adott fel hirdetéseket különféle társkereső oldalakon azért, hogy szerelmi viszonyt színlelve, megtévesztéssel rávegye a hirdetésre jelentkező nőket arra, hogy Németországban és Svájcban prostitúciós tevékenységet folytassanak, az ebből származó jövedelmüket pedig átadják neki.

Az ügynek négy női sértettje van, akik közül hármat az elsőrendű vádlott rendszeresen bántalmazott, fenyegetett annak érdekében, hogy akaratukat megtörje, engedelmességre, illetve prostitúcióra kényszerítse őket.

A másodrendű vádlott az élettársa által elkövetett fenti bűncselekményekben nem vett részt, azonban a férfi kérésére - az egyik sértett által egy pénzügyi szolgáltatáson keresztül átutalt - összesen csak nem 21 millió forintot felvette.

A Fővárosi Törvényszék a lefolytatott bizonyítási eljárás alapján az elsőrendű vádlottat négyrendbeli emberkereskedelem, továbbá egyrendbeli szexuális erőszak bűntettében, valamint kétrendbeli, egy esetben folytatólagosan elkövetett, testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek.

A bűnösnek kimondott férfit halmazati büntetésül 11 év fegyházbüntetésre, 900 000 forint pénzbüntetésre ítélték, valamint gépkocsi és ingatlanok elkobzása mellett 45 millió forint vagyonelkobzást rendeltek el vele szemben.

A bíróság kötelezte a vádlottat a majdnem 1 000 000 forintot kitevő bűnügyi költség megfizetésére is.

A másodrendű vádlottat pénzmosás bűntette miatt 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság - áll a közleményben.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlottak és védőik felmentésért jelentettek be fellebbezést, így az eljárás másodfokon a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

A bíróság elrendelte az elsőrendű vádlott letartóztatását - áll a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !