Drogterjesztőt fogott el a TEK, a 46 éves fehérvári férfinál fegyvereket is találtak

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) felkérésére a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai fogtak el egy 46 éves fehérvári férfit.

A KR Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály székesfehérvári osztálya folytat büntetőeljárást egy 46 éves székesfehérvári férfi ellen, aki a gyanú szerint Fehérváron, Balatonalmádiban és Balatonfűzfőn is drogot terjesztett. Az illegális üzletet huzamosabb ideje folytatta.

A bizonyítékok szerint a drogot különböző módon és helyszíneken adta át fogyasztóinak. Volt, hogy a vevővel egyáltalán nem is találkozott, csak letette az árut egy megbeszélt helyen. Előfordult olyan is, hogy szórakozóhelyen árulta a kábítószert.

Mivel a KR NNI fehérvári egységének olyan információk kerültek a birtokába, miszerint a 46 éves férfi több fegyverrel is rendelkezik, ezért elfogását a TEK műveleti egysége hajtotta végre. Az akció október 11-én reggel volt. A 710-es főút 13-as km szelvényében csaptak le rá, amikor Balatonalmádiból Fonyódra tartott gépkocsijával.

Ellenőrzésekor az is kiderült, hogy ittas járművezetés miatt korábban bevonták a jogosítványát, így eltiltás hatálya alatt vezetett. A drogterjesztésen túl emiatt is felelnie kell.

Az elfogását követően a nyomozók kutatást tartottak fehérvári lakásában, balatonalmádi tartózkodási helyén, valamint egy hozzá köthető balatonfűzfői ingatlanban is. Kábítószergyanús anyagokat, tablettákat, porokat, simítózáras tasakokat és egyéb, porciózáshoz szükséges eszközöket is lefoglaltak. Az egyik ingatlanban találtak nyolc fegyvert is: három puskát és öt kézifegyvert, valamint ezekhez tartozó lőszereket. Szakértő vizsgálja, hogy a fegyverek élesek-e.

A férfit elfogását követően előállították a nyomozók, gyanúsítottként hallgatták ki, és bűnügyi őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatását, amit időközben a Székesfehérvári Járásbíróság el is rendelt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda vásárlóként eddig két férfit és egy nőt hallgatott ki. Őket kábítószer birtoklása miatt vonták felelősségre.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !