Néhány perc alatt emeltek le közel 5 millió forintot egy érdi nő számlájáról

Az érdi rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéig autóztak, hogy otthonukból bilincsben vigyék el azt a két férfit, akik a gyanú szerint részt vettek egy közel 5 milliós online csalásban.

Telefonhívás, „gyanús pénzmozgás”, töltse le az Anydesk alkalmazást, adja meg adatait. Néhány perc alatt leemeltek egy érdi asszony számlájáról 4 890 000 forintot. A pénz útjának visszafejtése két nevet dobott ki, lakcímük, tartózkodási helyük többszáz kilométerre Pest vármegyétől. A földrajzi távolságot letudva, az érdi rendőrök hajnalban értek a tuzséri címekre, ahol mindkét férfit ellenállás nélkül elfogták, otthonukat átkutatták, számlakivonatokat, iratokat foglaltak le.

A 35 éves M. Norbert a hozzá vándorolt pénzeket egy nyíregyházi bankban vette fel. Számláját a 40 éves Sz. József megbízásából nyitotta, akinek aztán az érkező, majd felvett összegeket át kellett adnia 10% jutalékért cserébe. Így került az érdi asszony kicsalt pénzének egy része M. Norberten keresztül Sz. Józsefhez.

Sz. Józsefet és M. Norbertet pénzmosás bűntettével gyanúsították meg, szabadlábon védekezhetnek.

Az Érdi Rendőrkapitányság tovább nyomoz az ügy szélesítése, a tettesek társainak azonosítása, felkutatása és elfogása érdekében.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !