Aprópénz miatt okozott súlyos balesetet a figyelmetlen nő Ácson (videó)

Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, akinek a figyelmét a szétszóródott aprópénz kötötte le, emiatt súlyos balesetet okozott.

A vádirat szerint az elkövető a személygépkocsit Ácson vezette, a jobb első ülésen utast szállított. A sofőr az utastérben lévő aprópénz menet közbeni szétszóródására figyelt, eközben az autót balra kormányozta, áttért az úttest másik oldalára, majd fékezés nélkül elütött egy kerékpárost. A baleset következtében a sértett előbb a személygépkocsi motorháztetejére esett, majd onnan az útpadkára zuhant.

Az ütközés közben a sofőr és utasa nem sérült. A sértettnek nyolc napon túl gyógyuló sérülése keletkezett, amely miatt maradandó fogyatékosságként értékelendő állapot alakult ki.

Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság jogerős büntetővégzésben az elkövetővel szemben 1 év, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett fogházbüntetést és 3 év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki. 


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !