Súlyosabb büntetést kapott a nevelt lányát szexuálisan bántalmazó budapesti férfi

Eredményes ügyészi fellebbezést követően 15 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki az élettársát és a gyermekeket rendszeresen bántalmazta, valamint a nevelt kislányával szexuális kapcsolatot létesített.

Az ítéleti tényállás lényege szerint a férfi élettársi kapcsolatot létesített a Budapest XVII. kerületében két kiskorú gyermekével, továbbá férfi rokonaival egy háztartásban élő nővel. A férfi a nőt, valamint a velük élő gyermekeket és a háziállatokat is rendszeresen bántalmazta a gyermekek szeme láttára. Az élettársi kapcsolatból közös gyermek is született, akinek – és a két nevelt gyermeknek is – gondozását a munkanélkülivé vált, így otthon tartózkodó terhelt elhanyagolta, a nevelési hiányosságokat a három műszakban dolgozó nő sem tudta teljes körűen pótolni.

2005 tavaszán a férfi az élettársa 6. életévét be nem töltött lányával szexuális kapcsolatot létesített, amelyet éveken keresztül a gyermekre gyakorolt nyomással, alkalmanként büntetéssel fenyegetve, deviáns vágyai kiélésére fenntartott. A terhelt ezen időszak alatt a gyermekek jelenlétében többször nézett felnőtt filmeket és végzett önkielégítést.

A nő 2014-ben megszakította a megromlott életközösséget, így a vádlott szülei dömsödi házába költözött, de még 2015-ben is végzett szexuális cselekményt az édes gyermekét látogatóba kísérő volt nevelt lányával.

Az elkövetőt a Fővárosi Törvényszék folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés, illetve szexuális visszaélés bűntette, továbbá 3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt halmazati büntetésül 11 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy véglegesen eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi, vagy befolyási viszonyban állna.

A határozat ellen az ügyész a vádlott terhére folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntette jogi minősítés megállapításáért és felemelt tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabásáért fellebbezett. A terhelt és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a büntetés enyhítése céljából éltek fellebbezési jogukkal.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott indítványával a jogi minősítés kiegészítése mellett, súlyosabb tartamú fegyház fokozatú szabadságvesztés kiszabását kezdeményezte a védelmi fellebbezések egyidejű elutasításával.

A Fővárosi Ítélőtábla 2023. október 26-án kihirdetett jogerős ítéletével a terheltet bűnösnek mondta ki még szexuális erőszak bűntettében is, és a fegyházbüntetés tartamát 15 évre súlyosította. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !