Rablásba fordult kéregetés Miskolcon

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen rablás bűntette miatt, aki az utcán leszólította a sértettet, követte, folyamatosan kéregetett tőle, de mivel nem kapott pénzt, ököllel arcon ütötte és elvette a pénztárcáját.

A vádirat szerint a vádlott Miskolc belvárosában egy gyalogosan közlekedő férfi után ment, leszólította és folyamatosan kéregetett tőle. Mivel a kitartó kéregetés ellenére nem kapott pénzt a sértettet ököllel arcon ütötte, és a pénze átadását követelte. A bántalmazás hatására a sértett elővette a pénztárcáját, és az abban lévő összes készpénzt, 15 000 forintot átadta a vádlottnak, aki viszont a pénztárcát kivette a kezéből és átkutatta. Mivel üres volt, visszaadta, majd arra szólította fel a sértettet, hogy adja oda a mobiltelefonját, közben megfenyegette, hogy újból bántalmazni fogja. A sértett viszont a telefont nem adta át, hanem futva elmenekült a helyszínről.

A bántalmazás következtében a sértett könnyebb zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !