Vonaton értek tetten két zsebest a budapesti nyomozók

Szemfüles nyomozók két „ismerősre” figyeltek fel egy Király utcai sörözőnél, amint az egyik asztalnál ékszereken osztozkodtak. Ezt követően a két férfi útja rövid időre szétvált, majd egyikük bement a közeli zálogházba, ahonnan pénzzel és zálogcédulával a kezében távozott. A pénzt odaadta társának, a cédulát pedig eldobta - írta a Zsaru Magazin.

"Sejtettük, hogy az ékszerek bűncselekményből származhatnak, azonban akkor még nem érkezett feljelentés lopásról" – mondja Papp Péter százados, a BRFK zseblopási alosztály kiemelt főnyomozója. "Miután a két férfi a villamosmegálló felé indult, jobbnak láttuk, ha nem tévesztjük őket szem elől" - teszi hozzá.

Az elmúlt időszakban több olyan zseblopásról is érkezett feljelentés, amelyeket vonaton követtek el. A tolvajok egyik módszere az volt, hogy saját táskájukat idegen csomag mellé rakták a poggyásztartón, majd úgy tettek, mintha keresnének benne valamit, miközben a mellette lévő táskában kutattak.

"A páros egyenesen a Keleti pályaudvarra ment, ahol az utasokat kezdték figyelni. Kipécéztek egy hátizsákos férfit, aki épp egy szerelvényre szállt fel. Mindketten utána indultak" – folytatja Papp Péter. "Egyikük szorosan a háta mögött helyezkedett el, míg a másik takarta őt. Közben egyfolytában hátrafelé néztek, figyeli-e őket valaki. Minden jel arra mutatott, hogy zseblopásra készülnek. Ekkor értesítettük a Keleti Pályaudvari Rendőrőrs munkatársait, akik a helyszínre siettek, felszálltak a vonatra, és elindultak a páros felé. Amikor az egyik tolvaj meglátta az egyenruhásokat, a nála lévő pénztárcát a földre ejtette. Amíg a rendőrök intézkedtek a két férfival szemben, mi felvettük a földről a tárcát, és elindultunk megkeresni a sértettet. Néhány kocsival arrébb akadtunk rá, már elhelyezkedett az egyik fülkében. Igencsak meglepődött, amikor visszaadtuk neki a bukszáját. Nem is vette észre, hogy kivették a táskájából" - meséli Papp Péter.

A pénztárcából 80 ezer forint hiányzott, amelyet a ruházatátvizsgálás során V. Ferencnél találtak meg a rendőrök, a férfi táskájából pedig ékszerek is előkerültek. Ezek valószínűleg bűncselekményekből származnak, a nyomozók még keresik a tulajdonosaikat, és ezúton is azt kiérik, hogy jelentkezzen a legközelebbi rendőrkapitányságon, akinek vonaton lopták el az értékeit.

V. Ferencet és T. Pétert előállították a II. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol zseblopás gyanúja miatt hallgatták ki őket. V. Ferenc letartóztatását a bíróság elrendelte, azóta egy korábbi ügyben kiszabott szabadságvesztését tölti. T. Péter szabadlábon védekezik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !