Meglett az átfestett csivava

Egy Somogy vármegyei nő bejelentést tett a rendőrségen, mivel augusztus elején a családi házuk udvaráról eltűnt Roni, a 2 éves csivavájuk. Mivel a kutya soha nem ment ki egyedül az utcára, így elkezdte kérdezgetni a szomszédokat, hogy valaki nem látta-e a kutyát? Az egyik szomszéd el is mondta neki, hogy látta, amint a szomszéd településen élő megáll az autójával a háznál, simogatja a kutyát a kerítésnél, majd betette az autójába. Azt hitte, hogy csak játszik a kutyával - írta a Zsaru Magazin.

Roni gazdája el is indult a kutyát simogató férfihoz két rokonával. A házhoz érve az ott lakók azt állították, hogy nem látták a kutyát. Az egyik melléképületből azonban kutyanyüszítés hallatszott. A nyárikonyha ajtaját kinyitva a bent lévő kutya egyből a bejelentőhöz futott, de valami nem stimmelt a színével. Amíg Roni eredetileg fekete alapon fehér foltos volt, a melléképületből kiszaladó kutya viszont szinte teljesen fekete volt. Első ránézésre is látszott, hogy a kutyát átfestették.

A kutya tulajdonosának bejelentése után a Barcsi Rendőrkapitányság munkatársai a 40 éves férfit elfogták, és kisebb értékre elkövetett lopás vétségének elkövetésével meggyanúsították. A férfi a terhére rótt cselekményt beismerte, bár hozzátette, hogy a kutyát nem tette az autóba, hanem az magától beugrott, és nem festette át, hanem a kutya a nyári konyhában lévő lavórba beugrott, amiben festéket és fáradt olajat tárolt a férfi. Aztán addig hempergett a lavórban, míg nem lett tetőtől talpig festékes.

Roni azóta már ismét eredeti színében él gazdájánál, a hajfestéket is eltávolították róla. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !