Interneten adta el a tetőszerkezetet a békéscsabai férfi, ami nem az övé volt

A járási ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat egy 26 éves békéscsabai férfi ellen, aki más tulajdonában lévő építőipari elem eladásával próbált pénzhez jutni.

A vádirat szerint a vádlott saját tulajdonaként kezdte hirdetni az egyik internetes weboldalon a Békés vármegyében található csarnokváz fém tetőszerkezetét, 2 500 000 forintért.

A hirdetésre jelentkezett a balassagyarmati sértett, aki vásárlási szándékának biztosítása céljából 250-250 000 forintot utalt át a hirdetőnek, aki néhány nap múlva azzal kereste meg őt, hogy a bontási munkálatokhoz további 500 000 forintra van szüksége.

A sértett ezt még aznap átutalta a részére, majd áprilisban, miután a férfi telefonon arról tájékoztatta, hogy az általa megbízott vállalkozó végzett a bontási és tereprendezési munkálatokkal, így a tetőszerkezet elszállításra kész, a sértett további 1 000 000 forintot fizetett ki neki.

A 2 000 000 forint kifizetését követően az eladó elérhetetlenné vált a balassagyarmati férfi számára, aki ekkor utazott Békésbe és ekkor tudta meg, hogy a tetőszerkezet nem a vádlott tulajdona.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a sértett megtévesztése miatt nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat, melyben elzárás kiszabását, valamint a sértett által bejelentett 1 870 000 forint polgári igény megfizettetését indítványozta a büntetett előéletű elkövetővel szemben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !