Pályázatot nyújtott be a Belügyminisztérium az Ukrajnából elmenekített gyerekek integrációjának elősegítésére

A Belügyminisztérium pályázatot nyújtott be 3,601 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásra az Ukrajnából elmenekített gyerekek integrációjának elősegítésére - közölte az MTI-vel a tárca.

A közlemény szerint a projekt célja az Ukrajnából Magyarországra menekített óvodások nevelésének és iskolások oktatásának támogatása, integrációjuk elősegítése.

A projekt eredményeképpen több mint 5600 gyerek nevelését, oktatását lehet támogatni - írták

"Az Oroszországi Föderáció által Ukrajna ellen elkövetett katonai agresszió következtében Magyarország jelentős migrációs kihívás elé néz. A projekt célja a háború elől menekülő családok gyermekei köznevelésbe történő bekapcsolódásának támogatása. A projekt hozzájárul az Ukrajnából menekülő, a magyarországi köznevelési szolgáltatás igénybevételét 2022. 02. 24-ét követően megkezdő és ukrán állampolgársággal rendelkező (kettős állampolgársággal rendelkezőket is ide értve), magyarországi állami, önkormányzati, vagy nemzetiségi önkormányzati fenntartású köznevelési intézménybe beiratkozott gyermekek óvodai neveléséhez és az állami fenntartású iskolákban tanulók nevelés-oktatásához, integrációjuk elősegítéséhez. Jelen felhívás forrását az Európai Szociális Alap és a Covid19-világjárványra adott uniós válasz részeként létrehozott REACT-EU forrás biztosítja, és a finanszírozás az Európában lévő menekültekre irányuló kohéziós fellépés (CARE) rendelet alapján az Oroszországi Föderáció által elkövetett katonai agresszió eredményezte migrációs kihívásokra adott uniós válasz része." - olvasható a Belügyminisztérium oldalán.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !