Összeomlott a börtönben az albertirsai családirtó

Július elején egy vascsővel agyonverte 32 éves feleségét és megfojtotta két és féléves kislányát egy albertirsai férfi. A volt katona tette után öngyilkosságot kísérelt meg, de nem járt sikerrel, így végül inkább föladta magát - emlékeztetett az RTL.

A férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe utalta kivizsgálásra.

Ifj. dr. Szilágyi István, a férfi kirendelt védője a Blikknek azt mondta, hogy bár a férfi sokáig nem mondott semmit a rendőröknek, nemrég „ténybeli beismerő vallomást” tett: "Összeomlott a börtönben, tudatosult benne, hogy mit művelt, a tetteivel való szembenézés pedig nyilvánvalóan borzasztóan megviseli. (…) Végtelenül megbánta a cselekedeteit és nagyon rossz lelki állapotban van. A gyilkosságokra egyáltalán nem is emlékszik."

Az ügyvéd szerint a férfi tetteire nincs mentség, de beszámolt a családirtáshoz vezető okokról és azokról az élethelyzetekről is, amik az ominózus vitához vezettek: "Ezalatt történt valami, ami kiváltotta belőle ezt az indulatot, de az áldozat kegyeleti jogai miatt a családjára való tekintettel erről többet nem mondhatok."

N. Arnoldnak jelenleg csak az édesanyjával tart kapcsolatot, aki próbálja tartani benne a lelket. „

A férfi tettéért akár életfogytiglani büntetést is kaphat.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !