Közel ezer receptet írhatott fel pénzért a korrupt háziorvos egy házaspárnak

Egy Pest vármegyei rendelőből egy 66 éves háziorvost, valamint 59 éves asszisztensét, lakásukról pedig egy házaspárt állítottak elő - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségi akció alapját egy vesztegetési gyanú adta: a házaspár tagjai adták, az orvos és asszisztense rendszeresen elvette azt a pénzösszeget, amiért a vényköteles nyugtatók felírható mennyiségének többszöröse cserélt gazdát. Alkalmanként 3–8 doboz tabletta – Frontin, Rivotril, Xanax vagy éppen Tramadol – szerepelt a recepteken.

A szinte kiskereskedelmi mennyiségben felírt gyógyszerekért kapott vesztegetési pénzeken túlmenően az orvos és asszisztense gyanúsítása további tételekkel egészült ki: orvosi igazolások, beutalók, vérvétel kiállítása/elvégzése, egyéb gyógyszerfelírás, egyszerű tanácsadás – mindnek megvolt a hálapénzbeli ellentételezése.

Az eljárás feltárta, az elmúlt, közel másfél évben az orvos 934 alkalommal állított ki recepteket a vesztegetéssel meggyanúsított házaspár számára. Az orvos ilyen úton befolyt mellékes jövedelme szerény becslés alapján is több százezer forintra rúg. A pontos összeg nem ismert, tekintettel arra, hogy az érintettek nem tettek vallomást.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a jelenleg is bűnügyi felügyeletben lévő orvos, valamint szabadlábon védekező asszisztense ellen vesztegetés elfogadása bűntettének, a jelenleg is bűnügyi felügyeletben lévő férj, valamint szabadlábon védekező felesége ellen vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !