Egy dél-koreai férfi Komáromban arra utasított egy targoncást, hogy a gép villájával nyomja össze azt a zsákot, amiben a takarító fekszik

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot be egy dél-koreai állampolgárságú férfival szemben. Az elkövető Komáromban arra utasított egy targoncát vezető férfit, hogy a targonca villájával nyomja össze azt a zsákot, amiben a sértett fekszik.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott és a sértett együtt dolgoztak egy komáromi csarnok építési területén. A sértett takarítóként végezte a munkáját, melyet a vádlott felügyelt.  A férfi az ominózus napon ismeretlen okból arra utasította a sértettet, hogy másszon bele a szemét gyűjtésére szolgáló takarófóliába. A sértett nem akart a zsákba lépni, de a vádlott betolta őt, majd intett a csarnokban munkát végző targoncásnak, hogy a targoncával menjen oda, és nyomja össze a zsákot. A targoncát vezető férfi nem tudott arról, hogy a zsákban egy ember tartózkodik, ezért a targonca villáival megkezdte a zsák összelapítását, majd a sértett kiabálására abbahagyta a műveletet. A vádlott és egy másik férfi ekkor kiszabadította a sértettet a takarófóliából, a targoncát vezető férfi pedig telefonon értesítette a mentőszolgálatot.

A bántalmazás módja – az életfontosságú szervek károsodása miatt - alkalmas volt halált okozó sérülés okozására.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Dél-Koreában ismeretlen helyen tartózkodó férfival szemben. A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a férfit távollétében börtönbüntetésre és Magyarország területéről történő kiutasításra ítélje.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !