Mozgó járműből ugrott ki az embercsempész (videó)

A minősített embercsempészés bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy grúz férfival szemben, aki a migránsokat szállító mozgó járműből ugrott ki, hogy elkerülje a rendőri ellenőrzést.

A vádirat szerint az érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező elkövető 2022. november 1-jén hajnali órákban Magyarország déli határszakaszán a magyar forgalmi rendszámú tehergépkocsi rakterébe felvett 13 fő, Magyarország területére illegálisan érkezett szír, iraki, és afgán állampolgárságú férfit, azzal a céllal, hogy őket Ausztriába szállítsa.

A rendőrök 2022. november 1. napján 8 óra 30 perckor az M1 autópálya 60. kilométer-szelvényében, a Győr felé vezető pályatesten a szolgálati járművekkel ellenőrzés alá akarták vonni a tehergépkocsit. A férfi az autópálya jobb szélére húzódott, a járművet intenzív fékezéssel lelassította, majd a még haladó tehergépkocsiból a bal oldali ajtó kinyitását követően kiugrott. Ezután a sofőr az úttestre zuhant, majd felállt, és a szalagkorlátot átmászva elmenekült. Közben a még irányítás nélküli haladó tehergépkocsi felhajtott az útpatkára, majd a jobb oldalával a szalagkorlátnak csapódott. Az ütközés hatására a tehergépkocsi jobb oldali elülső részénél a karosszéria eldeformálódott, a lökhárító leszakadt, illetve annak középső része meggyűrődött. Az ütközés követően a tehergépkocsi megállt. A férfi cselekménye miatt a tehergépkocsi rakterében szállított 13 fő migráns sértett élete, testi épsége közvetlen veszélybe került.

Az ügyészség a vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság a férfit 3 év börtönbüntetésre, és 6 év kiutasításra ítélte. Az ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott, védő is tudomásul vette.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !