Céltalan gyújtogatásával több mint nyolcszázezer forint kárt okozott egy férfi Lengyeltótiban

A Kaposvári Járási Ügyészség közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a céltalan gyújtogatásával több mint nyolcszázezer forint kárt okozott, hathatós emberi beavatkozás hiányában azonban az egész búzatáblát, illetve a környező mezőgazdasági területeket is veszélybe sodorta volna.

A vád szerint a húszas éveiben járó férfi gyalog indult gyógyszertárba Lengyeltótiban, útközben pedig egy szántóföld mellett haladt el. A vádlott ekkor minden ok nélkül elhatározta, hogy az elvetett búzát felégeti, ezért azt két, egymástól körülbelül harminc méterre lévő helyen a nála lévő öngyújtóval meggyújtotta. Mivel a tűz a száraz aljnövényzeten keresztül gyorsan terjedt, a vádlott megijedt és sietősen távozott a helyszínről.

A felszálló füstöt észlelve a helyszínre érkezett egy traktoros, aki a tűzzel érintett területet körbetárcsázva megakadályozta a lángok továbbterjedését, a katasztrófavédelem munkatársai pedig nem sokkal később eloltották a tüzet. A gyújtogatás következtében több mint kéthektárnyi terület kapott lángra, oltás hiányában azonban az egész búzatábla leégett volna, és fennállt a lehetősége annak is, hogy a tűz átterjedjen a szomszédos területekre.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !