Második világháborús légibombát találtak a II. kerületben, a rendőrség kétszáz méter sugarú körben lezárta a területet

Második világháborús magyar légibombát találtak a főváros II. kerületében, a Szeréna úton; a robbanóeszköz kiemelésének idejére a rendőrség kétszáz méter sugarú körben lezárta a területet - tájékoztatta a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje az MTI-t hétfőn.

Gajdos Milán főhadnagy elmondta: a Szeréna úti építkezésen egy markolókanál emelte ki a földből a robbanótestet. A tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy egy második világháborús, 50 kilogrammos magyar gyártmányú légibomba került elő, biztosított oldalgyújtó szerkezettel.

Hozzátette: a robbanóeszközt hamarosan előkészítik szállításra.

Frissítés!

Elszállították a második világháborús magyar légibombát a főváros II. kerületéből, a Szeréna útról - tájékoztatta a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje az MTI-t hétfőn.

Gajdos Milán főhadnagy elmondta: a robbanóeszközt beemelték a tűzszerész gépjármű rakterében, és rendőrségi biztosítással elszállították, hogy megsemmisítsék.

A rendőrség a kiemelés idejére elrendelt lezárást feloldotta.

Az ötven kilogrammos, magyar gyártmányú légibomba, biztosított oldalgyújtó szerkezettel egy Szeréna úti építkezésen került elő a földből.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !