Elszabadultak az indulatok a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság ítéletet hirdetett egy olasz állampolgár büntetőügyében, aki az Európa-liga labdarúgó döntő után társaival a játékvezetőre támadt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Az ítélet szerint az olasz férfi – aki a 2023. május 31-én a budapesti Puskás Arénában megrendezett Európa-liga döntő labdarúgó mérkőzésre érkezett Magyarországra – 2023. június 1-jén 19 óra 20 perc körüli időben több honfitársával együtt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Sky Court galérián tartózkodott. Ugyanekkor ott tartózkodott családjával együtt a kupadöntő játékvezetője is, akit a környezetében lévő személyek közül többen felismertek, majd indulatosan számon kértek az előzőekben említett futballmeccsen történt bíráskodása miatt. Mivel a számonkérés során az indulatok elszabadultak, a játékvezetőt és családját a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság rendőrei a helyszínről kimenekítették. A helyszínen maradt személyek között a heves szóváltás folytatódott, amelynek során a vádlott mások felé vizet locsolt ki, egy ismeretlenül maradt személy irányába pedig rúgó mozdulatot tett, majd elhajított egy széket. Az eldobott széket a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság egyik rendőre – hogy senki ne sérüljön meg – a levegőből leütötte. A konfliktus során személyi sérülés nem keletkezett. A terhelt kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A gyorsított eljárásban bíróság elé állított férfi a vádiratban foglaltak szerint elismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. 

A bíróság a beismerő nyilatkozatot elfogadta, ezért a perbeszédeket és a vádlott utolsó szó jogán tett nyilatkozatát követően ítéletet hirdetett: az ügyészi indítvánnyal egyezően garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek a férfit, ezért őt 500.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a bíróság a terhelt együttműködését a hatóságokkal, a vád szerinti beismerést, súlyos betegségét, valamint azt, hogy egy kiskorú gyermekről gondoskodik.

A fellebbezésre jogosultak az ítéletet tudomásul vették, így az a kihirdetés napján jogerőre emelkedett. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !