Majd egy liter amfetaminolajat foglalt le egy 45 éves pincehelyi lakostól, a folyadékból közel 25 millió forint értékű kábítószert tudott volna előállítani

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály pécsi osztálya a Készenléti Rendőrség bevetési egységével közösen 2023. május 26-án hajnalban pincehelyi otthonában ütött rajta a férfin. Épp akkor, amikor Hollandiából hazaérve, bérelt kocsijával leparkolt a háza előtt. Elfogása után a nyomozók a Tamási Rendőrkapitányság munkatársainak a segítségével mind az általa használt gépkocsit, mind az ingatlanát átkutatták.

Az autóból több grillgyújtós műanyagflakon került elő, benne összesen 1 liter folyadékkal, ami a gyorsteszt alapján amfetaminra adott pozitív jelzést. Ezen túl a rendőrök a kocsiban találtak még egy fehér porral teli kis tasakot is, míg a lakásban különböző helyeken további ismeretlen fehér port, illetve folyadékot is, de előkerültek még a kábítószer adagolásához szükséges különböző eszközök is, úgymint mérleg, illetve simítózáras nylontasakok is.

A kutatás során talált porokat, folyadékokat és különböző eszközöket a nyomozók lefoglalták, majd szakértői vizsgálatnak vetették alá. Mint azt a szakvélemény kimondta, a flakonokban lévő olajos folyadékból amfetamin és 1-PEA volt kimutatható, amik kábítószernek minősülnek. Így a férfit a KR NNI pécsi nyomozói jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásával gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Az akcióval a KR NNI mintegy 7000 adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg. Az 1 liter amfetaminolajból ugyanis a reális számítások szerint ennyi adagot tudott volna előállítani a férfi. S a feketepiacon közel 25 millió forintot tudott volna rajta keresni - közölte a rendőrség.            

A 45 éves pincehelyi férfit, aki ellen bírósági szakban – kábítószer-kereskedelem és ittas vezetés miatt – szintén büntetőeljárás van folyamatban, a Szekszárdi Járásbíróság 2023. május 28-án letartóztatásba helyezte.

A gyanúsítottat 2021. év tavaszán fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, és jelenleg is két másik büntetőeljárás hatálya alatt áll, melyek egyike szintén kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt folyik bírósági szakban. Emellett az elfogását megelőzően többször járt külföldön, az adatok szerint éppen a kábítószerek beszerzése érdekében.

Az ügynek itt koránt sincs vége, hiszen a nyomozók vizsgálják, hogy a férfi kitől szerezhette be a drogot, illetve milyen vevői körnek értékesítette volna azt tovább. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !