Légyott közben rabolták ki egy 21 éves férfi Kiskunhalason

A kiskunhalasi bűnelkövetők előre kitervelték, hogy a gyanútlan fiatalt megfosztják a pénzétől. Az asszony látszatra elcsábította, majd társa fegyvert fogott rá, és azzal követelte a „sérelemdíjat” - közölte a rendőrség.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vettek egy 41 éves férfit és bűntársát. Ketten együtt fegyveres rablást követtek el, a férfi azonban még zsarolással is gyanúsítható. A bűntettet előre kitervelték, és úgy csalták csapdába áldozatukat.

A 32 éves nő korábban az egyik közösségi oldalon megismerkedett egy 21 éves fiatallal, akivel – anyagi ellenszolgáltatás fejében – néhányszor szexuális kapcsolatot létesített. Egy nap az asszony a lakására hívta a férfit azzal az indokkal, hogy egyedül lesz, ott nem zavarja őket senki. A szerető meg is jelent a kiskunhalasi házban, ahol azonban rövid idő múlva egy férfi rontott rá a „légyott” résztvevőire. A rajtakapott nő férjének adta ki magát, és egy fegyvernek látszó tárggyal pénzt követelt a fiatalembertől egyfajta kárpótlásként. Amíg a férfiak az emeleten tartózkodtak, a „feleség” kipakolta alkalmi ismerőse autóját; a készpénzen kívül még az ott talált parfümöt, sört, kabátot is magához vette.

A tortúra ezzel azonban még korántsem ért véget. Másnap ismét jelentkezett a rabló, és zsarolni kezdte áldozatát. Egyrészt további sérelemdíjra tartott igényt, másrészt azt állította, hogy eltűnt egy aranyóra a házból azalatt, amíg a fiatal ott volt, így azt is ki akarta fizettetni. A sértett ekkor kérte a rendőrség segítségét.

A nyomozók – a TEK munkatársainak a bevonásával – elfogták és előállították a 41 éves férfit, röviddel később pedig 32 éves cinkosát is megtalálták.

A súlyos bűncselekményekkel gyanúsított páros tagjait – kihallgatásukat követően – őrizetbe vették. Ők jelenleg is letartóztatásban vannak. Ügyükben a vizsgálat befejeződött, ellenük a megyei nyomozók vádemelést javasolnak, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !