Először betört egy törteli házba, majd egy idős nőt rabolt ki otthonában, egy 18 éves helybéli férfi

A nyomozás adatai szerint a fiatal 2023. május 23-án délután pénzszerzési céllal indult útjára. Egy általa látásból ismert, idős, már-már mozgásában korlátozott asszonyhoz vezetett az útja. Az áldozatnak egy valótlan szöveggel állt elő, bízva abban, hogy pénzt tud kicsalni tőle. Az idős nem engedelmeskedett, kitessékelte a férfit otthonából.

Gondolta, ha így nem, megy másként: fekete maszkot húzott a fejére, szeménél két lyukat vágott rá és visszament az asszonyhoz. Belépett a házba, rákiabált az idősre és pénzt követelt, félelmében a sértett levette aranygyűrűjét és átadta támadójának.

Az asszony segítségért telefonált, a ceglédi rendőrök azonnal ugrottak. A befektetett munkát röviddel a bejelentés után könyvelhették eredményesnek, V. Ernőt két nappal később Cegléden bilincselték. Kihallgatásán a nyomozók egy korábban, Törtelen elkövetett lakásbetöréssel is meggyanúsították a fiatalt, onnan egy rezsót, és mobiltelefont lopott el -a gyanú szerint.

A rendőrök az idős asszonytól rabolt gyűrűt felkutatták, azt azóta visszaadták neki. A 18 éves alkalmi munkákból élő férfi csak részben tett beismerő vallomást. Tettét azzal magyarázta, a rablás előtt kábítószert fogyasztott és megbolondult tőle, a pénz is további adagokra akarta fordítani.  

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az azóta letartóztatott férfi ellen rablás bűntette és lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a büntetőeljárást. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !