Többszázezer forint pénzbüntetésre ítéltek egy szemetelőt Szolnokon

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével lezárult annak a 62 éves többszörösen büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2021. júliusában ismeretlen társával csaknem 10 zsák - háztartási hulladékot, ruhaneműt, műanyag flakonokat és vödröket, nylon szatyrokat és üveget tartalmazó – szemetet vitt Tiszasüly határába, ahol a komplejárótól párszáz méterre, a mezőgazdasági út melletti bokros területen, a hatóság által nem engedélyezett helyen rakta le azt. 

Az ügyben 2022. március 4-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság két tárgyalást tartott. Az utóbbin, 2022. december 5-én ítéletet hozott: a férfit társtettesként elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt 360.000 forint pénzbüntetésre ítélte - közölte a Szolnoki Törvényszék.

A vádlott, aki mindvégig tagadta bűnösségét, tudomásul vette a döntést. Az ügyészség azonban kevesellte a büntetést, és a vádlott terhére, súlyosítás érdekében, pénzbüntetés helyett börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása végett fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.   

A fellebbezés nem vezetett eredményre. A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !