Vádat emeltek a 21 éves bonyhádi férfi ellen, aki egy 17 éves lány halálát eredményező balesetet okozott Szekszárdnál

A Szekszárdi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 21 éves bonyhádi férfi ellen, aki egy 17 éves lány halálát eredményező közlekedési balesetet okozott Szekszárd közelében.

A vádirati tényállás szerint a vádlott és barátja kora este Bonyhádon autóztak a vádlott által vezetett svájci honosságú, lejárt műszaki érvényességű, nagy teljesítményű személygépkocsival. A városban sétáló sértettek, a 15, 17 és 18 éves szekszárdi lányok leintették a vádlottat, és arra kérték, hogy vigye el őket Szekszárdra. A vádlott ebbe beleegyezett, ezért a sértettek beültek a coupe jellegű gépkocsi hátsó üléseire, azonban – a vádlotthoz hasonlóan – a biztonsági övet egyikük sem kapcsolta be.

A vádlott Szekszárdra érve áthajtott a városon, majd a déli városrészen lévő körforgalomban „driftelve” megtett négy kört, végül az 56-os számú főúton nagy sebességgel Várdomb településre hajtott, ahol a megengedett sebesség közel háromszorosával közlekedett.

Visszafordulva, Várdombról Szekszárd irányába a vádlott 110-120 km/h sebességgel haladt, amikor egy kettős, ún. „s” útkanyarulatban a sebessége miatt átsodródott a szemközti forgalmi sávba, majd letért az úttest melletti füves vízelvezető árokba, ahol nekicsapódott egy betonhídnak.

A baleset során a bal hátsó ülésen helyet foglaló 17 éves sértett lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, melyek következtében a helyszínen életét vesztette. A másik két lány és a vádlott súlyosan, a jobb első ülésen utazó, biztonsági övet használó férfi pedig könnyebben sérült. A sértett halálához vezető sérülések a szabályszerűen viselt biztonsági öv mellett is bekövetkeztek volna. 

Az ügyészség a büntetlen előéletű, de korábban már több közlekedési szabálysértést elkövető vádlottal szemben négy év fogházbüntetés, valamint végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a Szekszárdi Járásbíróságnál. (Fotó: MTI/Donka Ferenc)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !