Szalagkorlátnak ütközött a migránsokat szállító gépkocsi, a rendőrök elfogták a svéd embercsempészt és az utasokat is

A Veszprém vármegyei egyenruhások Márkó külterületén igazoltatták a 18 illegális bevándorlót és az svéd embercsempészt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján a Veszprém vármegyei rendőrök 2023. május 18-án 8 óra 30 perc körül Márkó térségében akartak megállítani egy magyar rendszámú kistehergépkocsit. A sofőr azonban nem tett eleget a rendőri jelzésnek és továbbhajtott, majd elvesztette uralmát a jármű felett és az út melletti szalagkorlátnak ütközött. A sofőr ezután kiugrott az autóból, majd futásnak eredet, de nem jutott messzire, pár méter után az egyenruhások elfogták. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

A rendőrség közleménye szerint a gépkocsit egy 43 éves svéd férfi vezette, és a jármű rakterében az egyenruhások 18 illegális migránst találtak, akik mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

A 43 éves svéd sofőrt a rendőrök elfogták és előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult nyomozás a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. Az illegális bevándorlók ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakísérésükről pedig a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !