Rács mögé került az embercsempészek vezetője, egy 41 éves egyeki férfi

Összehangolt akcióban fogták el a múlt héten a hajdú-bihari rendőrök és a KR NNI nyomozói azt a 41 éves egyeki férfit, aki a gyanú szerint főszervezője volt egy illegális migránsokat rendszeresen Ausztriába csempésző bandának. S. Csabát pénteken a bíróság letartóztatta.    

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának az elmúlt napokban sikerült beazonosítania egy embercsempész szervezőt. A siker kulcsa a KR NNI, valamint több vármegye felderítőinek és bűnügyeseinek összehangolt munkája volt. A korábban külön eljárásokban folyó nyomozásokban a KR NNI-n kívül részt vettek a Csongrád-Csanád, a Győr-Moson-Sopron és a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányságok is. A beszerzett bizonyítékok alapján kiderült, hogy öt embercsempészéssel meggyanúsított férfinek is ugyanaz a személy lehet a főnöke. S.Csaba irányította ugyanis azt a csapatot, akinek tagjai illegális migránsok Nyugat-Európába történő jogellenes szállítására szerveződtek. A hazánkba illegálisan bejutott migránsokat a szerb határról autókkal szállították el Ausztriába. A tavalyi évben elfogott öt sofőr mindegyikének felső kapcsolata a 41 éves egyeki férfi volt. Az ő elfogására szerveztek összehangolt akciót, amit 2023. április 26-án a KR NNI nyomozói a hajdú-bihari felderítőkkel és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen hajtottak végre.

A realizáláskor a férfi egyeki otthonában a rendőrök lefoglaltak minden olyan eszközt, telefont, adathordozót, mely tárgyi bizonyítékként szolgál az ügyben. Ezen túl vagyonvisszaszerzés keretében lefoglaltak egy nagyértékű gépkocsit is, amit a férfi egyértelműen a bűncselekményekből számára befolyó összegből vásárolt.      

A KR NNI nyomozói S.Csabát elfogását követően előállították, majd embercsempészés bűntett elkövetésével meggyanúsították, és bűnügyi őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatását, amit a Győri Törvényszék pénteken el is rendelt.   

Az ügynek koránt sincs vége, a KR NNI vizsgálja, hogy a bandának még hányan, és pontosan kik lehettek a tagjai. Így nem kizárt, hogy a jövőben bővülni fog a gyanúsítotti kör. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !