Összesen több mint kétmillió forintot zsákmányoltak a somogyi tolvajok

A Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette, valamint további 4 vagyon elleni bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú fiúval és felnőtt társaival szemben, akik együtt összesen több mint kétmillió forintot zsákmányoltak.

A vád szerint a 17 éves fiú 2022 februárjától kezdődően egy Kaposvárhoz közeli községben, rövid időn belül egy családi házba, egy présházba, valamint egy dohány- és vegyesáru üzletbe is betört két, harmincas éveiben járó társával együtt, majd a fiatalkorú vádlott mindezeket követően egy kaposvári pizzériát is kifosztott. A feltört ingatlanokból az elkövetők szinte minden mozdíthatót elloptak, így a műszaki cikkeket, a ruhadarabokat, a szerszámokat, több száz liter szeszes italt, az élelmiszereket, a kozmetikumokat, a dohánytermékeket és a készpénzt is.

A fiatalkorúnak ezen túlmenően azért is felelnie kell a bíróság előtt, mert 2022 júliusában néhány nap különbséggel kétszer is alkoholt és ékszereket lopott egy kaposvári áruházból, az egyik alkalommal pedig egy húszas éveiben járó férfi is segítette.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelés, a betörésekben részes társaival szemben végrehajtandó börtönbüntetés, míg a negyedik vádlottal szemben közérdekű munka kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság a vádlottakkal szemben egyúttal vagyonelkobzást is rendeljen el. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !