Videón, ahogyan egy férfi megpróbál kifosztani egy alvó embert az Örs vezér téri HÉV-megállóban

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség eredményesen állított bíróság elé egy férfit, aki pár héttel ezelőtt, az Örs vezér téri HÉV-megállóban próbálta meg kifosztani az alvó sértettet. A bíróság a férfit elsőfokon 2 év 6 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

A vád szerint a férfi 2023. április 1-jén hajnalban, a XIV. kerület, Örs vezér téri HÉV-megállóban figyelt fel az egyik padon alvó sértettre, majd odalépett a férfihoz és megérintette a vállát. Miután meggyőződött róla, hogy a sértett alszik, leült mellé, majd pár perc múlva átült a sértett másik oldalára, miközben folyamatosan a környezetét figyelte. Ezután, a vádlott többször a sértett zsebébe nyúlt azért, hogy a férfi alvó, ezáltal védekezésre képtelen állapotát kihasználja és megszerezze tőle a 30.000,- Ft értékű mobiltelefonját.

A vádlott cselekményét a megállóra rálátó térfigyelő kamerákon keresztül a rendőrök figyelemmel kísérték, és még mielőtt a bűncselekményt befejezhette volna, a helyszínre érkező járőrök őt intézkedés alá vonták.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé, a bíróság a váddal egyezően, kifosztás bűntettének kísérlete miatt bűnösnek mondta ki, és ezért 2 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte. A bíróság ügyészi indítványra elrendelte egy, a férfival szemben korábban, más ügyben kiszabott 1 év 2 hónap felfüggesztett fogházbüntetés végrehajtását is.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és a védő fellebbezett.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !