Keresés ebben a blogban

Közel két tucat skarlátvirágú galagonyát tett tönkre egy részeg monori férfi, az okozott kár több mint 1 millió forint

A monori rendőrök egy nap alatt azonosították és elfogták azt a 26 éves férfit, aki közel két tucat skarlátvirágú galagonyát tett tönkre egy átmulatott éjszakán - a gyanú szerint.

A rendőrök 2023. május 11-én értesültek az előző éjszakai pusztításról. Az Ady Endre út nem hasonlított korábbi önmagára: a 2021 novemberében, helyi önkéntesek által elültetett, 20 darab skarlátvirágú galagonya dísznövény a törzsüknél fogva kitörve, kitépve hevert. Az anyagi kárt 1,2 millió forintban állapították meg - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rongálással a rendőrök egy nap alatt összefüggésbe hoztak egy helyi férfit, aki beismerte, jelentősebb mennyiségű szesz elfogyasztása után hazafelé sétált, amikor az útjába kerülő díszfa törzsét megmarkolta, majd addig hajlította, amíg reccsenést nem hallott. Eggyel nem elégedett meg, az utcában sorakozó, további 19 facsemetével is ugyanezt tette. Tettére magyarázatot nem adott, cselekményét sajnálta és szégyellte.

A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nagyobb kárt okozó rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !