Ittasan okozott halálos balesetet egy 16 éves gamási fiú

A Kaposvári Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat azzal a fiúval szemben, aki szeszes ital fogyasztását követően halálos kimenetelű balesetet okozott.

A vádirat lényege szerint a fiatalkorú gimnazista vádlott rendezett családi körülmények között élt. Példás tanulmányi előmenetelű, az iskolában tisztelettudó és jól teljesítő, nagy baráti társasággal rendelkező, a közösségi életben aktívan részt vevő fiatal. A balesetet idején még nem volt 16 éves sem.

Az elkövető a Fonyódi járásban található otthonában tartózkodott barátaival. Az éjszakai órákban, közös italozás után elhatározták, hogy a vádlott édesapjának tudta nélkül, az udvaron leállított, üzemképes, de rossz műszaki állapotú gépkocsival autózni fognak.

A járművet végül az ittas elkövető vezette, mivel ő ismerte a környező mezőgazdasági területeket, míg öt barátja utasként tartózkodott a kocsiban. Az autóba csak az első két ülés volt beszerelve, ezért négy fiú hátra, egy matracra ült be, a biztonsági öveket egyikük sem használta.

A fiatalok egy kilométerre se jártak a családi háztól, amikor a nedves felületű, füves mellékúton egy éles kanyarnál a vádlott nem tudta a körülbelül 50 km/h sebességgel közlekedő járművet az úton tartani és egy fához csapódtak. A baleset következtében az egyik hátul utazó sértett olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette, egy másik utas töréssel járó sérülést szenvedett.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a felelősségét vállaló, beismerő vallomást tett vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !