Édesszájú tolvajt vettek őrizetbe Kiskunhalason

A 21 éves férfi közel egy tucat bűncselekményt követett el pár hónap leforgása alatt. Az esetek többségében csokira utazott, de több kerékpárt, egy parfümöt és egy vízóra szekrényt is meglovasított.

Sorban érkeztek a bejelentések a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra bolti lopásról. A rendőrség közleménye szerint az első eset idén februárban történt, amit másik három követett. Minden alkalommal csokoládét zsákmányolt a tolvaj, így összesen 32 tábla édességre tett szert. A sorozatnak az egyik áruház biztonsági őre vetett véget, aki az üzletből való távozás közben megállította az „édesszájú” férfit és a helyszínen tartotta a járőrök kiérkezéséig. A 21 éves helybélit előállították és kihallgatták a lopásokért, ám az újabb és újabb bűntettektől ez sem tartotta vissza.

A következő időszakban ismét édességeknek kelt lába a település több pontjáról: italdiszkontból, benzinkútról és virágboltból. De két kerékpárnak, egy parfümnek és egy vízóra szekrénynek is nyoma veszett. Az elkövetési módszer kísérteties hasonlósága miatt a kiskunhalasi nyomozók sejtették, hogy az esetek összefüggenek és gyanújuk beigazolódott, amikor az adatgyűjtések és a tanúkutatások eredményei a csokitolvajhoz vezettek.

A nyomozók az üzletszerűen elkövetett lopás vétségével gyanúsítható bűnelkövetőt tegnap őrizetbe vették, kihallgatták és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !