Keresés ebben a blogban

11 helyszínen ütöttek rajta egy kábítószer-kereskedő hálózaton

A hajdú-bihari felderítők égisze alatt, egy időben, 11 helyszínen ütöttek rajta egy kábítószer-kereskedő hálózaton. Az akciót minden szempontból összehangolták, biztosították és levezényelték.

A hajdú-bihari felderítőknek olyan információ jutott a tudomásukra, hogy egy társaság kábítószerrel és teljesítményfokozó szerekkel kereskedik vármegye szerte. A nyomozók munkához láttak, bizonyítékokat kezdtek gyűjteni a hálózat működésével kapcsolatban.

A rendőrség közleménye szerint a felderítők, a bűnügyi igazgatóság nyomozói, a Cívis és Körös Közterületi Támogató Alosztály munkatársai, valamint a Terrorelhárítási Központ két műveleti egysége egy összehangolt akcióban, 2023. május 15-én csaptak le a szervezet több tagjára, összesen 11 helyszínen.

A rendőrök hat embert állítottak elő, akik közül többen kábítószerrel, tiltott teljesítményfokozó szerekkel és hamis gyógyszerekkel kereskedtek vármegye szerte. A minden részletre kiterjedő nyomozás során arra is fény derült, hogy közülük két férfi és két nő bérelt lakásokat biztosítottak prostituáltak részére naponta több tízezer forint bérleti díjért.

A hajdú-bihari nyomozók a gyanúsítotti kihallgatásokat követően négy férfit és egy nőt bűnügyi őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság négyüknél elrendelt, egy férfi pedig bűnügyi felügyelet alá került.

A kutatások során közel 2 millió forint készpénzt, több száz adag kábítószert, hamis gyógyszereket, teljesítményfokozó szereket és a terjesztésükhöz szükséges eszközöket találtak a rendőrök, továbbá az egyik gyanúsítottól egy gáz- és riasztófegyvert is lefoglaltak.

Az ügy teljeskörű felderítése során a bűnügyesek több fogyasztót is gyanúsítottként hallgattak ki, nekik kábítószer birtoklás miatt kell felelniük.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság kábítószer-kereskedelem, teljesítményfokozó szerrel való visszaélés, gyógyszerhamisítás, valamint prostitúció elősegítése bűntett miatt indított büntetőeljárásokat. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !