Keresés ebben a blogban

Húsvillával és húsdarálóval támadtak rá egy férfira és megpróbálták őt megölni

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 58 éves nővel szemben, aki 2021 őszén együtt italozott egy férfi ismerősével, az ügy másik vádlottjával, majd amikor ezt a nő élettársa szóvá tette nekik, húsvillával és húsdarálóval támadtak rá és megpróbálták őt megölni. A vádlott férfi a bántalmazáshoz használt húsdarálót végül egy közeli óvoda udvarára dobta.

A vádirat szerint a sértett az élettársával, az egyik ügy egyik vádlottjával, Budapest X. kerületének egyik erdős részén, egy kunyhóban élt, a másik vádlott pedig a közelükben lakott, ezért jól ismerték egymást, valamint gyakran töltötték együtt az időt hármasban. A sértett egy korábbi betegsége miatt meggyengült fizikai állapotban volt, amivel a vádlottak is tisztában voltak.

A vádbeli napon, 2021. szeptember 30-án a délutáni órákban mindhárman a kunyhónál italoztak, majd később a sértett bement lefeküdni, az élettársa és a másik férfi azonban kint maradt a kunyhó előtt és folytatták az italozást. A sértett az esti órákban felébredt, kiment a kunyhó elé és számon kérte az élettársát amiatt, hogy azóta is a másik férfi társaságában tölti az időt. Emiatt a sértett és az élettársa között szóváltás alakult ki, amelynek során a nő dühében felkapott egy húsvillát, amivel többször is a sértett mellkasa felé szúrt, a férfi azonban kitért a támadás elől.

Ezután a nő még egy üres borosüveggel is fejen ütötte a sértettet, majd ezután a másik vádlott kezébe adott egy több mint 1 kg súlyú öntöttvas húsdarálót és felszólította a férfit, hogy azzal üsse tovább a sértettet. A sértett megpróbált elmenekülni, de ekkor a férfi elkövető fejbe dobta őt a húsdarálóval, aminek hatására elesett. Ezután a támadó odalépett hozzá és az eszközzel még több ütést mért a földön fekvő sértett fejére.  Azonban a sértettnek sikerült ezután felállnia és kimenekülnie egy közeli útra, ahol az arra haladó autósoktól kért segítséget. A férfi követte őt, amelynek során a támadáshoz használt húsdarálót bedobta egy közeli óvoda udvarára. Amikor utolérte a sértettet, puszta kézzel akarta folytatni a bántalmazását, ebben azonban a sértett segítségére siető szemtanúk megakadályozták.

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes fejsérüléseket szenvedett. A támadás – annak eszközére, módjára, és a támadott testtájékra is figyelemmel - alkalmas volt a sértett életének kioltására, annak elmaradása kizárólag a sértett védekezésének és a véletlennek volt köszönhető.

A Fővárosi Főügyészség az élettársat és annak bűntársát emberölés bűntettének kísérletével vádolja és mindkettőjükkel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A vádlott férfi román állampolgár, ezért a főügyészség az ő vonatkozásában Magyarország területéről történő határozott idejű kiutasítást is indítványoz.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !