Gyógyszereket vett be a kábítószerre, rosszul lett, majd nyakon szúrta a rajta segíteni akaró nőt egy férfi Budapesten

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 37 éves férfival szemben. Az elkövető egy ferencvárosi, használaton kívüli hotelben önhibájából eredően rosszul lett, majd az ebből adódó, tudatzavart állapotban rátámadt a neki segíteni próbáló, szomszédos szobában lakó sértettekre, ennek során az egyik nőt egy késsel nyakon szúrta. 

A vádirat szerint a vádlott kábítószertől bódult állapotban ért haza a IX. kerületben lévő, használaton kívüli hotelbe - ahol élettársával és közös gyermekeikkel együtt lakott - majd antidepresszáns gyógyszereket vett be. A férfi az önhibából túladagolt gyógyszer és kábítószer együttes hatására rosszul lett, öntudatlan állapotba került és összeesett a folyosón. Az élettársa segítségért kiáltott, amire a szomszédos szobában lakó három nő közül a későbbi sértett és annak lánya a segítségére sietett. A nők visszakísérték a férfit a szobájába, mentőt hívtak, és a mentőszolgálat munkatársainak iránymutatásával elsősegélyt nyújtottak.

Ennek során azonban a vádlott hirtelen magához tért, és a tudatzavar állapotában azt hitte, megtámadták, ezért az élettársa telefonját összetörte, a szomszéd nőket pedig hangosan szidalmazta, akik megijedtek, és visszamenekültek a szobájukba, az ajtót pedig magukra zárták.

A vádlott a két nő után futott, berúgta a bejárati ajtót, majd a fürdőszobába menekülő sértett után ment, és őt többször, ököllel megütötte, valamint megrúgta. A sértett szintén lakásban tartózkodó édesanyja ekkor a lánya segítségére sietett, felszólította a vádlottat, hogy ne bántsa a lányát, mire a vádlott az idősebb nő felé fordult, és őt is többször, ököllel megütötte. Ekkor viszont a fiatalabb sértett próbált segíteni az édesanyjának, megpróbálta lefogni a vádlottat, aki ekkor a mellettük lévő asztalról felkapott egy bicskát, és azzal az anyját védő, fiatalabb nőt nyakon szúrta, majd a kést a földre dobta és kiment a szobából. 

A vádlott élettársa eközben egy a földszinten lakó férfi segítségét kérte, aki visszakísérte a vádlottat a saját lakószobájába. 

A bántalmazás következtében a fiatalabb sértett a nyakán egy 8 napon belül gyógyuló szúrt sebzést szenvedett, azonban a támadás - figyelemmel annak eszközére, valamint a támadott testtájékra - alkalmas volt életveszélyes sérülés okozására, annak elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető. Az idősebb sértett szintén könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletével és magánlaksértés vétségével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !