Miután elvette áldozata okmányait, készpénzét és telefonját, a nő mindkét lábáról lehúzta a cipőt és elszaladt a karcagi rabló

A karcagi rendőrök rablás miatt őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki miután elvette áldozata okmányait, készpénzét és telefonját, lekapta a sértett mindkét lábáról annak lábbelijét és elszaladt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A megalapozott gyanú szerint egy karcagi lakos 2023. május 6-án éjfél körül a helyi vasútállomásról gyalogosan elindult a pályatest mellett egy akkor megismert fiatal nővel, majd mikor egy sötét részre értek a férfi meglökte alkalmi ismerősét, akinek benyúlt a zsebeibe és kivette a sértett mobiltelefonját, valamint bérlettartóját a benne lévő iratokkal, készpénzzel. Ezt követően el akart szaladni az értékekkel, de a sértett utánanyúlt, és támadója ruházatát megragadva próbálta visszatartani. A férfi ekkor a nőt combon rúgta, amitől az összecsuklott, majd a támadó a lábról leesett sértett mindkét lábáról lehúzta a cipőt és elszaladt a helyszínről.

A rendőrök adatokat gyűjtöttek, tanúkat hallgattak ki és rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akinek azonnal megkezdték a felkutatását. 2023. május 7-én a délelőtt folyamán elfogták és előállították a Karcagi Rendőrkapitányságra a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 23 éves férfit. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a jogsértő pár nappal korábban bement egy karcagi családi házba, onnan több mint 200.000 forint értékben tulajdonított el különböző műszaki cikkeket és egyéb háztartási eszközöket, termékeket. A gyanúsítottként kihallgatott férfit a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

A Karcagi Rendőrkapitányság rablás, valamint lopás bűntett elkövetése miatt folytat eljárást. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !