Elfogták a férfit, aki több budapesti lakásba betört, amivel közel egymilliós kárt okozott

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányságára két férfi tett feljelentést lopás miatt, mivel 2023. április 30-án egy a XX. kerületben lévő, Gábor utcai családi ház udvarára, míg május 1-én egy Kossuth Lajos utcai lakásba is betörtek. Az ismeretlen elkövetők a ház udvarán álló autóból pénztárcát, gyerekjátékokat, édességeket, míg a lakásból egy dzsekit – a benne lévő pénztárcával - loptak el.

A kerületi nyomozók az eljárás során megállapították, hogy a két bűncselekménnyel ugyanaz a férfi gyanúsítható. A 45 éves K. Bélát a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársainak segítségével 2023. május 10-én 9 óra 25 perckor egy XX. kerületi lakásban elfogták.

K. Béla tartózkodási helyén a rendőrök kutatást tartottak, ahol az ajtók kinyitásához használt hajlított plasztikkártyákat, betörésekből származó tárgyakat, valamint alufóliába csomagolt kábítószergyanús – a férfi elmondása szerint heroint - anyagot is találtak. Az intézkedés során az is kiderült, hogy K. Béla ellen az I. Kerületi Rendőrkapitányság lopás vétség miatt folytatott nyomozás miatt körözést adott ki.

A nyomozás során megállapításra került, hogy K. Béla  Budapest szerte több kerületi ingatlanba ment és onnan különféle értéktárgyakat tulajdonított el, melyet helyszíni kihallgatása során elismert.

A rendelkezésre álló adatok szerint a betörő a bűncselekmények elkövetésekor legfőképpen pénzt, de volt olyan is, hogy kávégépet, körfűrészt, szeszes italt, távcsövet, kulcsokat, okiratokat, laptopot, mobiltelefont és horgászfelszereléseket is magával vitt. A 45 éves elkövető az általa eddig beismert bűncselekményekkel összesen közel egymillió forint kárt okozott a sértetteknek.

A XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai K. Bélát őrizetbe vették, és letartóztatása mellett folytatják az eljárást. A nyomozók vizsgálják azt is, hogy a férfi összefüggésbe hozható-e további betörésekkel. A lefoglalt kábítószergyanús anyagot szakértő vizsgálja.​ (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !