Rablógyilkosság lett a közös italozásból

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába érkezett bejelentés, hogy Budapest VIII. kerületében, egy Kőbányai úti társasházban egy 67 éves lakót bántalmaztak. Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a férfi nem mutatott életjeleket, ezért azonnal megkezdték az újraélesztését, de sem ők, sem a mentők nem tudták megmenteni az áldozat életét.

A BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói a Bűnügyi Bevetési Osztály közreműködésével a bejelentéstől számított három órán belül elfogták a két feltételezett tettest.

A nyomozás adatai szerint a későbbi elkövetők meghívásra mentek át ismerőseik lakására, ahol közös italozás után O. József pénzt követelt az áldozattól. Az idős férfi nem tett eleget a követelésnek, mire O. József többször megütötte, megrúgta és rátaposott. Amikor a szintén ott lakó mozgássérült férfi tiltakozni próbált a bántalmazás ellen, K. Zoltán őt is megfenyegette, majd bűntársával együtt elvették házigazdáik ékszereit, mobiltelefonjait, egy bankkártyát és egyéb értékeket. O. József megpróbálta megerőszakolni a mozgássérült férfi feleségét, de a nő ellenállása miatt nem sikerült. A tettesek elmenekültek,  majd az eltulajdonított bankkártyával többször vásároltak.

Az életvédelmi nyomozók az 55 éves O. Józsefet és a 49 éves K. Zoltánt nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett, valamint  rablás bűntett és okirattal visszaélés vétség elkövetésével gyanúsítják. Az idősebb gyanúsított ellen szexuális erőszak bűntett kísérlete és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett miatt is eljárás folyt.

A BRFK nyomozói a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészség részére. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !