Jelentős mennyiségű kokaint és amfetamint értékesített egy pátyi férfi

Hét és fél év börtönbüntetésre ítélt a Szekszárdi Törvényszék jogerősen kábítószer-kereskedelem és pénzmosás miatt egy pátyi férfit, aki jelentős mennyiségű kokaint és amfetamint értékesített  - közölte a törvényszék kedden az MTI-vel.

A bíróság közleményében azt írta, a 34 éves férfit a törvényszék hétfői, előkészítő ülésén nyolc évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és 21 millió 330 ezer forint vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

A tényállás szerint az elítélt, aki szakácsként dolgozott egy budakeszi étteremben, 2020-ban lépett kapcsolatba az ügy másodrendű vádlottjával, egy üllői férfival, akiről tudta, hogy részben kábítószer-kereskedelemből élt. Az elítélt 2020. szeptembertől 2021. májusig vásárolt kokaint, amfetamint a másodrendű vádlottól, és egygrammos csomagokban értékesítette azt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei 2021. május 17-én a munkahelyén és tartózkodási helyén 79 gramm fehér port, csaknem 20 millió forintot, valamint a szerek csomagolásához használt eszközöket foglaltak le.

A törvényszék közleményében azt írta, a férfi 188 gramm kokaint és 62 gramm amfetamint értékesített, és az összes lefoglalt kábítószer hatóanyag-tartalma több mint tizenegyszerese volt a jelentős mennyiség alsó határának.

Az elítélt a nyomozás során az ügyészséggel egyezséget kötött, elismerte a bűnösségét, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság az egyezségben lefektetett - a büntetési középmértéktől elmaradó - büntetést szabta ki - tették hozzá.

Az eljárásban további 26 embert vádol az ügyészség kábítószer-kereskedelemmel illetve -birtoklással. A vádhatóság a másodrendű vádlottal szemben - beismerő vallomás esetén - tíz év fegyházbüntetést indítványozott - mondta Bajusz János, a törvényszék sajtótitkára az MTI-nek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !