Csaló volt a társkereső férfi, közel kétmillió forinttal károsított meg egy tatabányai nőt

Csalás bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki internetes társkereső oldalakon megismert nőnek okozott kárt. 

A vádirat szerint a férfi internetes társkereső oldalon álnéven ismerkedett meg a tatabányai sértettel, akivel érzelmi kapcsolatot alakított ki.

A férfi 2020. július 01. és 2021. május 18. között heti rendszerességgel különböző valótlan indokokra - orvosi költségekre, a kórházi tartózkodással kapcsolatos költségekre, gyógyszer kiadásokra, külföldi orvosi kezelésre, élelemre - hivatkozással 1.400 - 200.000 forint közötti összegeket kért kölcsön a nőtől. A sértett a férfi tarnaörsi lakóhelyére háromszor küldött postán, illetve a férfi által megadott bankszámlaszámra 67 alkalommal utalt át pénzt. Az elkövetőnek a kölcsönök visszafizetése sem állt szándékában.

A bűncselekménnyel okozott 1.800.400 forint kár nem térült meg.

Az ügyészség indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze a sértett kárának megtérítésére.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !