Buszról leszálló utastársát késelte meg egy többszörösen büntetett férfi Újbudán

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség eredményesen állított bíróság elé egy többszörösen büntetett 63 éves férfit. Az elkövető egy Újbudán közlekedő buszon szóváltásba keveredett egy utastársával, majd a járműről leszállva, rátámadt a másik férfira, akit ennek során egy késsel megszúrt. A bíróság a terhelttel szemben jogerősen 4 év fegyházbüntetést szabott ki.

A tényállás szerint a terhelt a XI. kerületben, a Móricz Zsigmond körtéren felszállt az utasokkal teli 7-es számú autóbuszra, ahol szóváltásba keveredett az egyik utassal. A férfi ennek során megfenyegette a későbbi sértettet azzal, hogy amikor leszáll, akkor meglátja, kivel van dolga.

Amikor a sértett leszállt a buszról, a férfi követte, majd a megállóhoz közeli egyik kapualjban a sértettre támadt, dulakodott vele. Ennek során egy késsel megszúrta a másik férfit a felsőtestén. Ekkor a sértett védekezésképpen ütő mozdulatokat tett a kést még mindig kezében tartó terhelt irányába, aki hátrálni kezdett, majd végül eltette a kést és távozott a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló szúrt sérülést szenvedett.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amelynek eredményeként őt a bíróság váddal egyezően, mint többszörös visszaesőt, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, és ezért 4 év fegyházbüntetésre ítélte, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárásával.

Az ítélet elsőfokon jogerőre emelkedett, így a kiszabott büntetést az ítélethirdetéskor letartóztatásban lévő vádlotton azonnal foganatba is vették.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !