Letöltendőt kaphat az a pécsi férfi, aki folyamatosan ittas állapotban vezette gépjárművét

A Pécsi Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki folyamatosan ittas állapotban vezette gépjárművét.

A férfit az elmúlt két évben három alkalommal is eltiltották ittas és eltiltás hatálya alatti járművezetés bűncselekménye miatt. A bíróságok ezért pénzbüntetésre, illetve a harmadik alkalommal felfüggesztett börtönre ítélték. Minden esetben a közúti járművezetéstől is eltiltották. A férfit azonban mindezek sem tartották vissza attól, hogy ittas állapotban autóba üljön.

A vád szerint a vádlott 2023 januárjában Pécsett közlekedett gépkocsijával, amikor vele szemben rendőri intézkedésre került sor. Ennek során megállapították, hogy korábban őt a járművezetéstől eltiltották, illetve a gépjárművet ittas állapotban vezette.

Mindezekre tekintettel az elkövető cselekménye az ittas állapotban elkövetett járművezetés, valamint a járművezetés eltiltás hatálya alatti bűncselekmény megállapítására alkalmas.

Figyelemmel az elkövető előéletére, az ügyészség vele szemben végrehajtandó szabadságvesztésre tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !