Telefonon csalt ki többszázezer forintot gyanútlan nőtől egy börtönbüntetését töltő rab

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a 26 éves, büntetett előéletű, csalás miatt már többször elítélt férfinak a büntetőügye, aki csaknem negyedmillió forintot csalt egy jászberényi nőtől, úgy, hogy maga eközben büntetés-végrehajtási intézetben raboskodott.

A férfi 2020. január 17-én délelőtt tíz óra körül, egy mobiltelefonról hívta fel gyanútlan áldozatát, akinek álnéven bemutatkozva, azt hazudta, hogy egy végrehajtó iroda megbízásából telefonál, és figyelmeztette, hogy ingatlana után csaknem 250 ezer forint összegű díjhátraléka van, amit vagy befizet az általa megadott bankszámlára, vagy végrehajtás indul vele szemben. A hölgy komolyan vette a felszólítást, és nem sokkal a telefonhívást követően a kért összeget átutalta a férfi édesanyjának bankszámlájára, mit sem sejtve arról, hogy átverték.  

Az ügyben 2020. október 2-án emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság 4 tárgyalást tartott, majd az utolsón, 2022. június 29-én ítéletet hozott. A férfit, mint különös visszaesőt, csalás vétsége miatt 1 év 6 hónap börtönre ítélte, 2 évre eltiltotta a közügyektől, és az általa, a bűncselekménnyel okozott 247.700 Ft kár megtérítésére kötelezte a sértett javára. 

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott azonban felmentés, míg védője elsődlegesen felmentés, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A fellebbezések nem vezettek eredményre. A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !