86 éves nagymamájának okozott életveszélyes sérüléseket az ittas férfi Kecskeméten

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki ittas állapotban, olyan nagy erővel lökte meg a vele lakó nagymamáját, hogy az idős nő életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint a vádlott férfi 86 éves nagymamájának kecskeméti lakásában élt az idős asszonnyal és annak élettársával. A vádlott gyakran fogyasztott alkoholt, ilyenkor agresszívvá vált és veszekedett idős rokonával.

2022. augusztus 19-én a vádlott a délutáni órákban, ismét lerészegedve érkezett haza. A sértett asszony számon kérte rajta ittasságát. Azt mondta neki, hogy ezzel nemcsak saját magát, de őt és élettárást is tönkre teszi. A férfi ezen feldühödött és két kézzel nagy erővel meglökte a nénit, aki attól a padlóra zuhant.

Az esés következtében a sértett három bordája is eltört, amitől légmell alakult ki, ez pedig közvetlen életveszélyes állapotot eredményezett nála. Az életveszélyt a szakszerű orvosi ellátással sikerült elhárítani.

A nagymama a bántalmazásból adódó sérüléseiből még felgyógyult, de más betegségéből kifolyólag 2022 novemberében kórházi kezelése során elhalálozott. A bántalmazás és a sértett halála között nem volt ok-okozati összefüggés.

Az ügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !