Keresés ebben a blogban

Elszabadult pótkocsi ütközött neki egy autónak Debrecenben, többen megsérültek

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki rosszul rögzített egy pótkocsit, ezért az leakadt és nekiütközött egy személyautónak.

A vádirat szerint a vádlott autóbusszal közlekedett Debrecen egyik nagy forgalmú útján, amelyhez egy pótkocsit is kapcsoltak. A vádlott kb. 40 km/h sebességgel haladt a párhuzamos közlekedésű úton, amikor is a pótkocsi leakadt a buszról. Az elszabadult pótkocsi átsodródott a menetirány szerinti bal oldali belső forgalmi sávba és nekiütközött a szabályosan közlekedő, sértett által vezetett személygépkocsi első részének.

A nagy erejű ütközés következtében a sértett gépjárműve jelentősen megrongálódott, a sértett pedig 8 napon túl gyógyuló térdizületi porcleválást szenvedett. Az autó további két utasának 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülései keletkeztek.

A vádlott KRESZ-szabályszegő magatartásának eredményeként jött létre a baleset és következett be a sértett súlyos sérülése.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !