Újabb bűnügyi akció az ártándi határrendészek vesztegetési ügyében

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozásában, újabb öt határrendész és két civil személy őrizetét rendelték el.

A megalapozott gyanú lényege szerint a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó határrendészek a szolgálataik során rendszeresen korrupciós bűncselekményeket követtek el azzal, hogy az átkelőhelyen átutazóktól vesztegetési pénzt fogadtak el, majd az összegyűjtött készpénzt a szolgálatot követően egymás között elosztották.

Az ügyészség a 2023. március 7-én tartott bűnügyi akció után ma, 9 helyszínen újabb összehangolt eljárási cselekményeket folytat amelynek célja részben bizonyítási eszközök megszerzése, részben pedig vagyonelkobzás alá eső vagyon megtalálása és biztosítása.

Az összehangolt akcióban az ügyészség felkérésére részt vesz a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala, a Készenléti Rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, a Hajdú-Bihar, és a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság állománya.

A nyomozó ügyészség ma hajnalban elrendelte 7 újabb elkövető őrizetét, az eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak.

A nyomozás korábbi szakaszában gyanúsítottként kihallgatott személyek közül 2 fő bűnügyi felügyeletét és további 16 hivatalos személy letartóztatását rendelte el a bíróság, amely utóbbi kényszerintézkedést ügyészi indítványra újabb 3 hónappal hosszabbított meg a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !